zondag 7 september 2014

Terug naar school

Op 1 september heb ik 17 nieuwe kleuters mogen verwelkomen in mijn klasje.  Leuk om elkaar terug te zien na zo'n lange vakantie.  Op de eerste dag hebben we vooral de klas en het nodige speelgoed verkend :-)  
En onze juf heeft van alle kleuters ook al een foto genomen voor op hun boekje, voor de aanwezigheidskalender in de klas, ...  
Prentje inkleuren van 'Anna en haar vriendjes' voor aan onze boekentas te hangen.
En nog spelen natuurlijk ook.
Waarneming van verschillende soorten boekentassen met verschillende soorten sluitingen.
En onze kleuters hebben toen zelf een tekening van een boekentas mogen kiezen en deze hebben ze mogen instempelen met verf m.b.v. kurken stoppen.
En onze kleuters die niet aan het stempelen waren hebben natuurlijk nog meer speelgoed verkend :-)
Kleurenspel waarbij onze kleuters de spullen in de juiste kleur van boekentas moesten sorteren.  En dit deden ze super goed.  Zelfs het benoemen van de verschillende kleuren ging bij de meeste kleuters als heel goed.
Hier zijn onze kleuters een blad aan het volstempelen met hun eigen stempel die ze in het begin van de week zelf hebben mogen kiezen.  Dit om het afdrukken van een stempel te oefenen.
Wiskundig spelletje waarbij onze kleuters evenveel koekjes in de boekentas mochten leggen als de stippen op de dobbelsteen aangaf.  Dit ging tot het getalbeeld 3.
Tussendoor ook een beetje puzzelen
En spelen met klein motorisch materiaal
En we hebben de week afgesloten met het bestempelen van een bloemblaadje met onze vingers.  Leuk dat dit was.
Wij kijken al enorm uit naar volgende week :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten