vrijdag 19 september 2014

Thema appels

Alle kleuters mochten 2 appels mee naar de klas brengen.  Deze hebben we eerst is goed bekeken want het waren er veel verschillende hoor :-)  We hebben de verschillende delen benoemd zoals het steeltje, het klokhuis, de pitjes, de schil, ...  Dan hebben we enkele appels eens van groot naar klein gelegd en als laatste hebben we geproefd.  En er waren zoete maar ook heel zure appels.
En maandag was ook Maxim jarig in onze klas en dit hebben we natuurlijk gevierd.
Hier zijn onze kleuters aan het dansen op de vogeltjesdans dat bij ons verjaardagsritueel hoort :-)  En leuk dat dit was!
Voor we appelmoes gingen maken heeft de juf eerst nog het verhaaltje van 'appelmoes' voorgelezen.
En daarna mochten ze zelf aan de slag gaan.  Alle kleuters hebben mogen helpen met het snijden van de appeltjes maar eerst moesten ze natuurlijk hun handjes gaan wassen.
En natuurlijk hebben we ook allemaal geproefd van die overheerlijke appelmoes.  Smullen maar!
Appeltjes boetseren met de plasticine.
Woensdag was het Tik-Tak tijd.  Een moment waarvan onze kleuters weeral genoten hebben.
We hebben deze week ook een versje geleerd over appeltjes.  En als verwerking hierop mochten onze kleuters zelf een geel, groen of rood appeltjes vol kleven met stukjes papier.
Tussendoor nog wat spelen in de klas.
Luisteren naar het verhaal 'Anna eet graag fruit' verteld met ons verteltheater.
Op donderdag hebben we klasoverschrijdend gewerkt.  Hierbij mochten onze kleuters kiezen bij welke juf ze een fietswimpel gingen versieren.  Dit vonden ze heel leuk om is naar een andere klas te mogen gaan :-)  
En op vrijdag was het dan STRAPDAG.  We zijn met de ganse school begonnen met het zingen van het straplied en we hebben er ook nog op gedanst.
We hebben ook nog gefietst tussen kegels op de speelplaats.
En op het einde van de dag kregen alle kleuters hun zelfgeknutselde fietswimpel mee naar huis.  Meer foto's van de strapdag komen later op de website van school.
Volgende week gaan we hard spelen met ballen en ballonnen in onze klas.  Een week om naar uit te kijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten