vrijdag 13 maart 2015

Thema kunst deel 2

En we hebben deze week nog enkele dagen verder gewerkt rond ons kunstproject omdat we vorige week nog niet alles gedaan hadden gekregen.
Hier zijn onze kleuters prentjes aan het uitknippen rond een kunstwerkje maken om nadien in de logische volgorde terug op te kleven.
Verder werken aan ons groepswerk.  Dat heeft nl. nog een mooie kader nodig.  Hier zijn onze kleuters met keukenrol en behangerslijm proppen aan het maken die ze dan op een kartonnen kader aan het kleven zijn.  En het resultaat is prachtig.
 Woordritmekaarten die met kunst te maken hebben.
 Een telwerkje maken waarbij onze kleuters moesten tellen hoeveel stippen er voor elke rij stonden en dan moesten ze er evenveel inkleuren.
 En we hebben ook ons laatste kunstwerk van Salvador Dali bekeken en besproken.  Nl. 'De sleutelbloemen - bloemenshow'.  Dit vonden ze heel mooi.
 En we zijn natuurlijk ook zelf aan de slag gegaan met het maken van onze eigen sleutelbloemen.  Eerst wat experimenteren op een kladpapier met de kleurtjes en water en nadien zelf een eigen kunstwerk maken.
 En we hebben ook enkele kunstwerken uitgebeeld of dit toch geprobeerd en nadien hebben we kleuteryoga gedaan.  Echt voor herhaling vatbaar.  Onze kleuters werden er echt rustig van en hebben er met volle teugen van genoten.
Kijk en geniet even mee van onze eerste yogales:
 En er is ook nog heel hard gespeeld in de klas.
 En kijk eens wat een prachtig vliegtuig Max heeft gemaakt met de mobilo blokken.  Dit was echt wel een foto waard niet :-)

2 opmerkingen:

  1. Zoals elke week, prachtig om te zien! Maar de yoga vind ik nu zelfs ontroerend mooi!
    Bedankt juf Vicky om elke week zo'n mooi en uitgebreid verslag te maken! Dit wordt gekoesterd!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh dit doet me nu echt deugd se dat jullie er met volle teugen van genieten en er elke week opnieuw zo naar uitkijken. Zo'n leuke opmerkingen blijven me zin geven om er elke week weer iets moois van te maken. Of dat probeer ik in ieder geval toch. Merci!

    BeantwoordenVerwijderen