vrijdag 27 maart 2015

Vervolg van de boerderij + thema Pasen

Maandag hebben we nog enkele dingen afgewerkt van ons thema 'de boerderij'.  We zijn begonnen met een ritme oefening met voorwerpen rond de boerderij.
 Zo hebben onze kleuters ook een haan gesjabloneerd op hun zonsondergang en er nadien een hek bijgeschilderd zodat de haan precies staat te kraaien op een hek.  En de resultaten zijn weer prachtig niet?
 En ze hebben ook nog een werkblaadje gemaakt waarbij ze elk boerderijdier bij hun juiste slaapplaats moesten kleven.
En dinsdag zijn we dan op uitstap geweest naar het Struisvogelnest.  En oh, wat hebben wij geluk gehad met het weer.  Het was een dag om niet snel te vergeten.  We hebben heel lekkere koekjes gebakken, heel veel diertjes gezien en geaaid, lekker buiten gegeten onder dat stralende zonnetje en in de namiddag hard gespeeld.  Zowel binnen in de serre als buiten.  Voor meer foto's kan je naar de website van school gaan kijken.  Maar hier is alvast een greep uit onze fotoshoot :-) 
 En woensdag zijn we dan begonnen met het versieren van onze paasboom en onze klas.
 We hebben een werkje gemaakt rond logisch rangschikken dat we eerst klassikaal geoefend hebben.  Een kip had een ei gelegd, het ei deed krak en er kwam een kuikentje uit.
 Hier zijn onze kleuters een paasei aan het inkleuren volgens een kleurcode die bovenaan hun blad staat.
We hebben ook al geluisterd naar het verhaal 'Kom uit het ei, kleintje'.
En aansluitend hierop hebben we dan een waarneming van verschillende soorten eieren gedaan en ervan proeven was natuurlijk het leukste van allemaal :-)
 En op donderdag hebben we met alle kleuterklassen klasoverschrijdend gewerkt.  De klassen werden door elkaar gemengd en onze kleuters konden dan bij elke juf iets anders gaan doen.  Zo konden ze bij mij en juf Linda naar een schimmenspel komen kijken rond de boerderij.  En dit klasoverschrijdend werken was een groot succes want al onze kleuters vonden dit super leuk om te doen!
 Prenten rond Pasen overtekenen op de lichtbak en deze inkleuren aan tafel.
 
 Matrix van paaseieren.
 Kip inkleuren voor ons paasmandje.
 
Volgende week werken we nog een weekje verder rond Pasen en dan kunnen we genieten van 2 weken welverdiende vakantie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten